Natúr csirkemell zöldborsóval és polentavirággal



Hozzávalók a polentához:
250 ml víz
1/2 teáskanál só
125 gr kukorica dara

szükséges eszköz:

  1. Forraljuk fel a vízet, keverjük el benne a sót.
  2. Folyamatos keverés melle öntsük a forrásban lévő vízbe a kukorica darát, majd keverjük még addig, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük kicsire a lángot a lábos alatt, és főzzük még 4-5 percig - gyakran kevergetve.
  3. Osszuk el a masszát a forma 4 mélyedésében, és egy vízbe mártott teáskanál domború felével nyomkodjuk le, hogy egyenletesen vastag réteget kapjunk. Hagyjuk kihűlni.



    4. Ha a polenta kihűlt borítsuk ki a formából.


Hozzávalók a borsóhoz:
10 gr zsírszalonna
2-3 ek oliva olaj
450 gr fagyasztott zöldborsó
1 bio leveskocka

  1. Tegyük a kockára vágott szalonnát az olajjal egy edénybe, és süssük a szalonnadarabokat barnára.


    2. Adjuk hozzá a zöldborsót, a vízet és a leveskockát, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük tovább, amíg el nem fő a leve. 

Hozzávalók a natúr csirkéhez:
1 csirkemell filé
bors
4-5 evőkanál oliva olaj

  1. Vájuk a csirkemellet félbe, majd mindkét felet 2-2 szeletre. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Hevítsük fel az olajat, és a csirkemell szeletek mindkét oldalát süssük szép barnára.
  3. Ha a csirke megsült a még forró olajban süssük meg a polenta virágokat is. Csak 1-2 percre van szükség mindkét oldaluk megpirításához.


Jó étvágyat !