Hozzávalók a polentához:
250 ml víz
1/2 teáskanál só
125 gr kukorica dara
szükséges eszköz:
- Forraljuk fel a vízet, keverjük el benne a sót.
- Folyamatos keverés melle öntsük a forrásban lévő vízbe a kukorica darát, majd keverjük még addig, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük kicsire a lángot a lábos alatt, és főzzük még 4-5 percig - gyakran kevergetve.
- Osszuk el a masszát a forma 4 mélyedésében, és egy vízbe mártott teáskanál domború felével nyomkodjuk le, hogy egyenletesen vastag réteget kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
4. Ha a polenta kihűlt borítsuk ki a formából.
Hozzávalók a borsóhoz:
10 gr zsírszalonna
2-3 ek oliva olaj
450 gr fagyasztott zöldborsó
1 bio leveskocka
- Tegyük a kockára vágott szalonnát az olajjal egy edénybe, és süssük a szalonnadarabokat barnára.
2. Adjuk hozzá a zöldborsót, a vízet és a leveskockát, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük tovább, amíg el nem fő a leve.
Hozzávalók a natúr csirkéhez:
1 csirkemell filé
só
bors
4-5 evőkanál oliva olaj
- Vájuk a csirkemellet félbe, majd mindkét felet 2-2 szeletre. Sózzuk, borsozzuk.
- Hevítsük fel az olajat, és a csirkemell szeletek mindkét oldalát süssük szép barnára.
- Ha a csirke megsült a még forró olajban süssük meg a polenta virágokat is. Csak 1-2 percre van szükség mindkét oldaluk megpirításához.
Jó étvágyat !