Marcipánnal töltött csokiszívek



Hozzávalók:
marcipán

Marcipánt készíteni már megtanultunk itt. Ha inkább készen vásárolnánk, azt megtehetjük például itt.

1. Olvasszuk meg mikróban az összetördelt csokoládét. Egy tábla kockákra tördelt csokoládénak kétszer fél perc általában elegendő. Ekkor még maradnak benne darabkák, de ha ilyenkor kevergetni kezdjük a masszát ezek is elolvadnak.

2. Töltsük meg a forma mélyedéseit csokoládéval, hagyjuk 5 percig állni, majd öntsük ki a felesleges csokoládét a formából.

                       vagy

Tegyünk egy teáskanálnyi olvasztott csokoládét minden mélyedésbe, és egy ecset segítségével kenjük ki a mélyedések falát csokival.


3. Tegyük a formát hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedhessen. Ha ez megtörtént vegyük ki a formát, és nézzük meg, hogy a mélyedések falára mindenhol került-e csokoládé. Ha azt látjuk, hogy túl vékony a csokiréteg, vagy egy-két helyen lukak vannak ismételjük meg a 2. műveletet.

4. Tegyünk annyi marcipánt a mélyedésekbe, hogy a forma tetején egy 2 mm-es réteg üresen maradjon, ide még csokoládé kerül majd. Ha házi marcipánt használunk, azt egyszerűen betölthetjük a mélyedésekbe, a bolti marcipán azonban alapból ehhez valószínűleg túl kemény. Ha így lenne kis darabokban gyúrjuk át, a kezünktől kissé átmelegszik, és ebből is könnyen formálható anyag lesz.


5. Az üresen hagyott 2-3 mm-es részt töltsük fel olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a formát a hűtőbe.



6. Amikor a csokoládé  megszilárdult könnyedén kiboríthatjuk a formából a marcipánnal töltött szívecskéinket.